Mercedes-Benz triedy S 2014! Prvá fotografia exteriéru

01.05.2013 22:10

 

O tom, že S-ková trieda je TOP v rámci celého portfólia nemeckej prestížnej automobilky Mercedes-Benz, netreba ani diskutovať. Táto vlajková loď odjakživa hýčkala majiteľov luxusom a prepychom. Automobilka však s príchodom novej generácie sľubuje ešte oveľa viac. Zdôrazňuje, že nové S-ko má v tej najluxusnejšej verzii nahradiť modely Maybachu, ktorý medzičasom ukončil svoje pôsobenie. 

 

Mercedes-Benz pomaly odhaľuje, už dlho pripravovanú, novú generáciu triedy S. Dnes uzrela svetlo sveta prvá oficiálna fotografia exteriéru. Nedávno prenikli zákulisné informácie o tom, že trieda S chce byť tým najluxusnejším sedanom na svete! Podľa fotografií interiéru ja každému jasné, že to v Stuttgarte myslia naozaj vážne.

 

Z prvej fotografie exteriéru je vidno, že nadväzuje na dizajnový smer, s ktorým prišiel model A/CLA a faceliftovaná trieda E. Svetlomety sú tvorené výhradne s technikou LED-diód. Predný nárazník je elegantný, no pritom disponuje dynamickými prvkami. Celá predná časť pôsobí veľmi moderne a naozaj sa dizajnérom podarila. Profilu dominuje výrazná línia v štýle modelu CLS. Na ďalšie oficiálne fotografie si musíme ešte počkať, i keď po internete kolujú už teraz neoficiálne fotografie, kde je zachytená nová trieda S.

 

Svetová premiéra novej vlajkovej lode sa má oficiálne odohrať 15.mája. Je však viac než jasné, že dovtedy uzrú svetlo sveta aj prvé fotografie exteriéru. Samozrejme ich nájdete aj na stránke refresheru.