LUXUSNÝ VRTUĽNÍK V ŠTÝLE MERCEDES-BENZ

28.04.2013 16:33

Spojením dvoch prestížnych značiek Mercedes-Benz a Eurocopter vznikol mimoriadne zaujímavý vrtuľník, ktorý je určený nielen pre zaneprázdnených biznismenov, ale i na súkromné lety. Výkonný stroj na svojej palube ponúka rovnaký komfort ako limuzíny nemeckej automobilky, okrem pohodlných kresiel tu nájdete aj 15 palcový monitor, multimediálny systém či chladiace boxy

Helikoptéra Eurocopter EC145 Mercedes-Benz Style  je zaujímavým spojením dvojice prestížnych značiek. Kým známy výrobca helikoptér dodal pre tento projekt výkonný dvojmotorový stroj, ktorý patrí k momentálnej špičke, výrobca luxusných limuzín sa podieľal na jeho vnútornom zariadení.

Dizajnéri z Mercedes-Benz Advanced Design Studio v talianskom meste Como sa pri interiérovom riešení inšpirovali novinkou Mercedes-Benz triedy R. Osem členov posádky nájde vo vnútri len tie najkvalitnejšie materiály, ktoré sú typické pre značku Mercedes-Benz. Na výber bude niekoľko farebných variácii sedačiek, ale i vzorov a farieb dreva, ktoré tvorí obloženie interiéru. Budúci majiteľ si bude môcť vybrať aj farbu ambient osvetlenia, ktoré dizajnéri prevzali z limuzín triedy S a E.

Novinka má všetky kreslá pre pasažierov umiestnené v samostatných koľajniciach a tak si bude môcť majiteľ meniť ich rozloženie a počet podľa aktuálnej potreby. Súčasťou výbavy interiéru je okrem multimediálneho systému s 15 palcovým monitorom aj trojica špeciálnych boxov. V nich sa nachádza chladnička, držiak na poháre a odkladacie priestory. Pre väčšie pohodlie posádky sa dá vnútrajšok helikoptéry rozdeliť pomocou steny. Zaujímavosťou je aj veľkoryso riešený batožinový priestor, ktorý ukrýva dvojicu golfových bagov, bicykel či surfy. Okrem toho sa doň zmestí aj batožina pre celú posádku.